Het IPC, oftewel de Innovatie Prestatie Contracten, is een landelijke regeling van het Ministerie van Economische Zaken met als doel het ondersteunen van innovatieprojecten van het Nederlandse bedrijfsleven. Via ┬ádeze regeling kunnen bedrijven subsidie aanvragen voor hun innovatieprojecten. In september gaat het IPC-Zuid-Holland, een regionale variant van het IPC, van start. Vanaf dan wordt er 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld aan Zuid-Hollandse MKB’ers die een innovatieproject willen starten. Het is voor het eerst dat deze regeling zich op een specifieke regio richt. De regeling moet de regio klaar maken voor de toekomst.

De regeling moet onder andere robotisering, big data en sensortechnologie in het MKB bevorderen. Ook moet het makkelijker worden voor bedrijven om toegang te krijgen tot de zogenaamde fieldlabs. Dit zijn omgevingen waar bedrijven nieuwe technologie├źn in een realistische situatie kunnen ontwikkelen. Doordat bedrijven hun producten en diensten makkelijker kunnen testen, kunnen zij deze dus ook sneller op de markt brengen. Dit bevordert dan weer de economische groei van alle MKB-bedrijven in de regio.

Vanaf september is het mogelijk voor ondernemers om een aanvraag in te dienen bij het RVO. het concept van IPC-Zuid-Holland kan bij succes ook naar andere regio’s worden gebracht. Heeft u na het lezen van dit artikel nog meer vragen omtrent het IPC? Neem dan contact met ons op. Wij zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.